CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in körfez ilçelerine çıkarma yaptı. Halka seslenen Kılıçdaroğlu, vatandaşlardan referandumda "hayır" oyu kullanmalarını istedi.
Hafta sonu Balıkesir'in ilçelerinde temaslarda bulunacak olan Kılıçdaroğlu'nun ilk durağı, Altınova beldesi oldu. Seçim otobüsü yol boyunca halkın sevgi gösterileri ile karşılandı. Beraberinde CHP Genel Sekreteri Önder Sav, Kemal Anadol ve Balıkesir, İzmir, Çanakkale, Edirne milletvekillerinin yanı sıra çok sayıda MKYK üyeleri bulunan Kılıçdaroğlu, Altınova Belediyesi'ni ziyaret ederek Başkan Asım Sürer'den belediyenin çalışmaları bilgi aldı. Belediye penceresinden halka seslenen Kılıçdaroğlu, 12 Eylül
2010 tarihinde yapılacak olan referandumda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi.
Altınova'dan denizi, kumu ve havasıyla meşhur Sarımsaklı mevkiine gelen Kılıçdaroğlu'nu, burada yaklaşık 5 bin kişi karşıladı. Kılıçdaroğlu, seçim otobüsünden seslendiği halktan referandumda 'hayır' oyunu kullanmalarını istedi. Konuşmasının ardından Sarımsaklı'da inşaatı sona eren kapalı pazar yerinin kurdelesini kesen Kılıçdaroğlu'na vatandaşlar, "Başbakan Kılıçdaroğlu" sloganları atarak sevgi gösterilerinde bulundu.
CHP LİDERİ'Nİ AYVALIK'TA YAKLAŞIK 15 BİN KİŞİ KARŞILADI
Sarımsaklı'dan sonra Ayvalık'a gelen CHP Genel Başkanı'nı burada yaklaşık 15 bin kişi karşıladı. Yanına Ayvalık Belediye Başkanı Hasan Bülent Türközen, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin ve CHP İlçe Başkanı Hüsnü Erol'u da alan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, "Burada kadınları ve gençleri görmekten çok mutlu oldum. Kadınların bu kadar partimize sahip çıkması bizlere ümit veriyor" dedi.
"Recep Bey" olarak bahsettiği Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çiftçiyle arasının iyi olmadığını ileri süren Kılıçdaroğlu, "Recep Bey ne diyordu çiftçiye? 'Ananı da al git' diyordu. Bakın burada bir pankart var. 'Anamızı da aldık geldik' yazıyor. Yakın zamanda referandum için sandığa gideceğiz. Yanımıza anamızı alacağız, kardeşimizi alacağız, yavrumuzu alacağız, komşumuzu alacağız. Sandığa gidip, karanlıkları gömüp aydınlığa ulaşacağız" diye konuştu.
"AK Parti halka hesap vermemek için bir anayasa değişikliği yapıyor" diyen Kılıçdaroğlu, "Yargılandıkları zaman, kendilerini yargılayacak hakimleri şimdiden atamak istiyorlar. Onun için bu anayasaya 'hayır' diyeceğiz. Temiz bir toplum istiyoruz. Kimse açıkta kalmasın istiyoruz. Herkesin karnını doyurmasını istiyoruz. Bunları yapabildi mi AK Parti?" ifadelerini kullandı.
"BAŞBAKAN OLMAM İÇİN YETKİ SİZDE"
YÖK'ün olmadığı bir anayasa istediklerini kaydeden Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine, 'Başbakan Kemal' diyerek sevgi gösterilerinde bulunan kalabalığa, "Beni başbakan olarak görmek istiyorsunuz ama başbakan olmak benim elimde değil. Benim bir oyum var. Başbakan olmam sizin elinizde. Çünkü yetki sizde" diyerek oy istedi.
Kılıçdaroğlu, ilçe meydanında yaptığı açık hava toplantısında, "Hepimize düşen görevler var. Hepimiz, alın terimiz için, yolsuzluk yapanlardan hesap sormak için çalışacağız" diye konuştu.
Yoksulluğu bitirmenin ve daha çağdaş bir ülke kurmanın halkın elinde olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Bunun için de halkın desteği ve halkın iradesi ile terörü biz bitireceğiz. Daha özgürlükçü, daha demokratik, daha aydınlık, daha uygar, hakları daha da genişleten bir anayasa değişikliğini ancak halkın iktidarı yapabilir ve biz bunu yapacağımıza söz veriyoruz" dedi.
Konuşmanın ardından seçim otobüsünün önünde oluşan izdiham nedeniyle zorlukla hareket eden Kılıçdaroğlu ve beraberindekiler, Burhaniye'ye geçti.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.