1-4 Temmuz 2010 tarihleri arasında açık kalacak olan fuarın açılış törenine İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aydın, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu Başkanı Hasan Özcan, İzmir Ayakkabıcılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin Güzel, İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis üyeleri ve sektör temsilcileri katıldı.
Bir fuar etkinliğinin 28 defa aralıksız olarak sürdürülmesinin bir başarı olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, İzmir Büyükşehir Belediyesi- İZFAŞ olarak ayakkabı fuarı ve kentte düzenlenen fuarlara ilişkin 41 ülkede tanıtım çalışması yapıldığının altını çizdi. Kentte düzenlenen fuarlara katkı sağlanması için İZFAŞ olarak bir çok ülkeden heyetlerin kente getirilip ağırlandığını da anlatan Başkan Vekili Aydoğan, dünyanın bir çok ülkesinden insanları kente çekebildiklerini anlatarak ekonomileri derinden etkileyen krizin her sektörde olduğu gibi ayakkabı sektörünü de etkilediğine vurgu yaptı. Dr. Aydoğan, bu konuda markalaşmanın önemine değinerek, “Markalaşma için ısrarla takip etmeliyiz, ısrarla üretim yapmalıyız, ısrarla kaliteli üretim yapmalıyız. İstedikleri kadar dışarıdan mal göndersinler. Bizim kendimizi yenilememiz, teknolojimizi yenilememiz ve markalaşmamız lazım” dedi.
41 ÜLKEDE TANITIM ÇALIŞMASI YAPILDI
1-4 Temmuz tarihlerinde açık kalacak ve profesyonel ziyaretçiye açık olan fuara bu yıl 111 firma katılıyor. Türkiye’nin en büyük ikinci ayakkabı üretim merkezi olan İzmir’de düzenlenen fuarın hazırlık çalışmaları için İZFAŞ tarafından 41 ülkede alıcı çalışması yapıldı. Irak, Azerbeycan, İran, KKTC, Kıbrıs Rum Kesimi, Ürdün, Kuveyt, Lübnan, Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Bahreyn, Filistin, Yunanistan’dan gelen heyetlerin ulaşım ve konaklama giderleri İZFAŞ tarafından karşılanıyor.
Ayakkabı kış fuarında İzmir, Konya, Sakarya, Adana, Manisa, Bursa, Antalya, İstanbul, Ankara ve Trabzon’un yanı sıra İtalya, İran, Brezilya, Bangladeş ve İngiltere’den de katılımcı bulunuyor.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.