• BIST 8039.18
  • Altın 1680.862
  • Dolar 27.1357
  • Euro 28.8574
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 21 °C

Bakan Uşak için ne dedi?

Bakan Uşak için ne dedi?
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, Ankara'da oturmakla ülkenin yönetilemeyeceğini, yerel dinamiklerin mutlaka harekete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, çeşitli temaslarda bulunmak üzere sabah saatlerinde Uşak'a geldi. Vali Özdemir Çakacak'ı makamında ziyaret eden Yılmaz, daha sonra AK Parti il teşkilatını ziyaret etti.

İsmetpaşa Caddesi esnafının sıkıntılarını dinleyen Yılmaz, esnaf gezisi sırasında kendisine ikram edilen simidi alarak beraberindekilerle paylaştı. Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz valilik ziyareti sırasında gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Uşak'ın sorunları ile ilgili değerlendirme yapacağız.


İşadamları ile bir araya gelip yerel dinamikleri nasıl harekete geçirebiliriz diye görüş alış verişinde bulunacağız. Hükümet olarak Ankara'dan bakarak bu ülkeyi yönetemezsiniz. Bu nedenle biz yerel dinamikleri harekete geçirmek için illerimizi ve bölgelerimizi geziyoruz."


Bakan Cevdet Yılmaz daha sonra bu yıl 5. düzenlenen Ulubey Kanyon Kültür ve Sanat Festivali'nin açılışına katıldı. Bakan Yılmaz, festival açılışında yaptığı konuşmada hizmet sektörünün ve turizmin geliştirilmesi ile ilgili değerlendirme yaptı.

Dünyanın ikinci büyük kanyonunun Ulubey'de olmasının çok önemli bir özellik olduğunu belirten Yılmaz, şunları söyledi: "Bu güzelliklerimizi tanıtmamız lazım. Yabancı turistleri çekebilmemiz için bu tür etkinlik çok önemli. Dünyanın en büyük ikinci kanyonu olması için çok önemli bir özellik ve bu özelliği alt yapı yatırımları ile destekleyip daha güzel hale getirebiliriz. Çevre ve Orman Bakanlığı burada bir proje hazırlıyor. Proje hayata geçirildiğinde kanyonlara daha cazip ve çekici bir hale gelecek."


Son teşvik paketinde ilk defa üç yıldız ve üzeri konaklama tesislerine de teşvik vermeye başladıklarını anımsatan Cevdet Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Son teşvik kanununda ilk defa 3 yıldız ve üstü konaklama tesislerine teşvik sağlıyoruz. İnşallah bu beldede yeni konaklama tesisleri oluşur. Turizmin en önemli özelliklerinden biri de konaklama tesisleridir.

Kuzey Ege Kalkınma Ajansı kurumsallaşma aşamasında şu an iyi uzmanlar aldık. Uşak'ı da kapsayan Kuzey Ege Kalkınma Ajansı inşallah bu potansiyellerin değerlendirilmesine ciddi katkı sağlayacak. Hizmet sektörünü dikkate almalıyız. İstihdamın en önemli kapısı tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de hizmet sektörüdür.

Tüm dünyada olduğu gibi istihdamın en büyük kısmı hizmet sektöründe. İnşallah hizmet sektörünü festivallerle ve çeşitli etkinliklerle daha da genişleteceğiz. Hükümet olarak hizmet sektörünün geliştirilmesini ve sağladığı istihdamı destekliyoruz."
Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, festival açılışının ardından cuma namazını Ulubey Merkez Camii'nde kıldı. Bakan Yılmaz, öğleden sonra Uşak Üniversitesi'nde işadamları ile bir toplantı yapacak ve ardından Sivaslı İlçesinde çilek festivali açılışına katılacak.

  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
  • OEDAŞ iş kazalarını en aza indirdi05 Mayıs 2022 Perşembe 05:26
  • Muratbey ihracatta pazar lideri14 Aralık 2021 Salı 09:00
  • Uşaktan tavuk ayağı ihracatı19 Ekim 2021 Salı 07:16
  • OEDAŞa hayvan dostu ödülü30 Haziran 2021 Çarşamba 09:22
  • Öğrencilere ücretsiz kitap19 Mayıs 2021 Çarşamba 08:16
  • UŞAKTA E-TİCARET YAYGINLAŞIYOR01 Ocak 2020 Çarşamba 07:58
  • ÖZDİLEKİN BÜYÜK İKRAMİYESİ UŞAKA DA VURDU02 Eylül 2019 Pazartesi 08:12
  • PAKET SERVİS DÖNEMİ05 Ağustos 2019 Pazartesi 06:00
  • AYŞE PEKER, BİRİNCİ OLDU02 Ağustos 2019 Cuma 08:00
  • UŞAK TOTALDE ENGELLİLERE DESTEK01 Ağustos 2019 Perşembe 08:00
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.