• BIST 8039.18
  • Altın 1680.862
  • Dolar 27.1357
  • Euro 28.8574
  • İstanbul 29 °C
  • Ankara 29 °C

Define avcıları Frig'i terk ediyor

Define avcıları Frigi terk ediyor
Frig Vadisi'ndeki define avcıları giderek azalıyor...

Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga, Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehir illeri arasında bulunan Frig Vadisi'nde son dönemlerde kaçak kazıların azaldığını söyledi.

Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği'nin dördüncü toplantısı Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga başkanlığında, Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, Eskişehir Valisi Mehmet Kılıçlar ve birlik üyelerinin katılımı ile gerçekleşti. Valilik toplantı salonundaki toplantının açılışını yapan Vali İmga, Frig Vadisi'ndeki kaçak kazıların duyarlı vatandaşların ihbarları sonucu azaldığını belirtti.

TEMEL AMAÇ BİLİNÇLENDİRME

Vali İmga, "Bu konuda eğitim çalışması çok önemli. Temel amaçlarımız arasında bölgedeki vatandaşların eğitilmesi, kültürel mirasın korunması konusunda bilinçlendirilmesi yer alıyor” dedi.Birliğin, Frig Vadisi’ndeki kültürel değerlerin Türkiye ve dünyaya tanıtılması amacını taşıdığını ifade eden Vali İmga, konu ile ilgili çalışmaların tamamlandığını bildirdi.

4. Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliği toplantısında Frig Vadisi Fotoğraf Yarışması şartnamesi, Frig Vadisi yürüyüş yolu çalışmaları ve Frig Vadisi tabela çalışmaları konularının görüşüleceği bildirildi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Bombalar mahkemelik oldu...14 Şubat 2011 Pazartesi 20:33
  • Uşakta Nuriş ve Çakıcı çekişmesi05 Şubat 2011 Cumartesi 09:31
  • 5 subayımız şehit oldu!11 Ocak 2011 Salı 00:25
  • Uşaklı emeklinin şok intiharı05 Ocak 2011 Çarşamba 16:10
  • Şehit Mehmet Bozkuş yazdı! 03 Ocak 2011 Pazartesi 20:38
  • Eser kaçakçıları Uşakta iddiası31 Aralık 2010 Cuma 15:25
  • Uşakın komşusunda feci kaza12 Aralık 2010 Pazar 23:53
  • Uşaka dönüş zor oluyor!12 Aralık 2010 Pazar 23:17
  • Bir vize müjdesi daha!10 Aralık 2010 Cuma 13:39
  • Uşakın komşusunda skandal!02 Aralık 2010 Perşembe 13:55
  • EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.