Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Selim Kandemir, yenilikçi ve sürdürebilir iş fikirlerini desteklediklerini ve bunun günümüzde ayrı bir önem taşıdığını ifade etti. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Selim Kandemir, “Günümüzde sürdürülebilir kalkınma için üretmek büyük önem taşıyor. Ancak neyi ürettiğimiz, zaman, yöntem, süreklilik ve içeriğinde önemi beraberinde getiriyor. Bugün, ekonomide; büyüklük veya hacimden ziyade, üretilen katma değer ve teknolojik ürün kabiliyeti, en önemli gösterge olarak karşımıza çıkmaktadır. Çünkü ülkelerin ve kentlerin gelişmişlik düzeyi buna göre değerlendirilmektedir” dedi. Kandemir, “Nitelikli üretim ve ihracat yapısının oluşturulması; ancak ve ancak bilgi ekonomisine; inovasyon ve teknolojik ürün yeteneğinin güçlendirilmesiyle doğrudan ilgili ve bağlantılı. Bu bağlamda, Türkiye olarak; ar-ge faaliyetlerini geliştirerek, BİLGİYİ TEKNOLOJİLEŞTİRME; TEKNOLOJİYİ TİCARİLEŞTİRME konusunda hızlı ve güçlü adımlar atmamız gerektiğine inanıyorum.” Diye konuştu.
GENÇLER KENDİSİNİ ENDÜSTRİ 4.0 DÖNEMİ İÇİN ŞİMDİDEN HAZIRLAMALI
“Dünya covid-19 gibi bir sınavı veriyor. Ülkemizde ve ilimizde de hastalığın yayılımı son dönemlerde artış eğiliminde” diyen Kandemir, şöyle devam etti: “İçinde bulunduğumuz bu zorlu ve bir dizi gerekliliği beraberinde getiren salgın döneminde, teknolojinin ve yeniliklerin önemi bir kez daha anlaşıldı. Bu dönemde bilginin ne kadar büyük bir değerinin olduğunu daha net fark ettik. Sadece bizim gibi kurumlar değil, normal sokaktaki insan da bilginin ve teknolojinin neleri değiştireceğini gördü. Çağın yeniliklerine kapalı kalmanın ve kendini yenileyemeyeninde ne gibi sıkıntılar yaşadığını daha net gördük. Salgının en yoğun yaşandığı dönemlerden itibaren teknolojiye yatırım yapan ve özellikle telekomikasyona ağırlık verenler, kat be kat büyüdüler. Silikon Vadisi’nde kurulan ve bir çoğu start-up olan şirketler, bir çok ülkenin varlıklarından daha değerli durumdalar. Pandemi süreci hiç yaşanmasa da teknolojiye yatırım yapan ülkeler ve şirketler kazanmaya devam edeceklerdi. Çünkü, covid-19 kesin olarak çözülse dahi, önümüzde dünya genelinde yaygınlaşması beklenen endüstri 4.0. var. Endüstri 4.0, insanın üretimi sadece bilgisiyle kontrol etmesi anlamına geliyor ve ilerleyen dönemlerde bilgiye yatırım yapanların kazanmaya devam edecekler. Bu bağlamda, sizlerden beklentimiz yeni üretim modellerine göre eğitimlerinizi şekillendirmenizdir. Hangi alanda eğitim görüyorsanız görün, iş sahanızla ilgili yenilikleri şimdiden takip edin ve kendinizi çağın koşullarına ve geleceğe hazırlayın.”
BİLDİKLERİMİZ DAMLAYSA BİLMEDİĞİMİZ OKYANUSTUR SÖZÜ BİZE REHBER OLMALI
Bilginin ve gelişimin sonunun olmadığını belirten Kandemir, “Zira, son 20 yıla baktığımızda, sürekli gelişen ve değişen bir teknolojiyle karşı karşıyayız. Yapılan her yenilik, bir önceki buluşun da sonu anlamına geliyor. Sizin inovasyon ve ar-ge çalışmalarınıza gösterdiğiniz ilgi ve gayret bizleri umutlandırıyor, onurlandırıyor. Sizler bilginizle, eğitiminizle, cesaretinizle ve hayallerinizle değişimlere yön tayin edeceksiniz. Newton’un “Bildiklerimiz damlaysa, bilmediklerimiz okyanustur” sözü, bizim rehberimiz olabilir. Sevgili Gençler; bugün burada geleceğin mimarları olan sizler ve bu mimarları yetiştiren akademisyenlerle ürettiğiniz projeleri tanıyacağız, değerlendireceğiz, hem de gelecekte hayatımıza ne gibi değişikliklere ve kolaylıklara yol açacaklarını göreceğiz. Bize düşen temel görev ise, akademik bazda ortaya konan bu projelerin ve yeniliklerin üretim sürecine entegrasyonuna katkı sağlamak ve hayatı kolaylaştırmaktır. Bu anlamda, şehrimizin endüstriyel dönüşümüne öncülük etmek, katma değerli alanlarda konumlanmasını sağlamak adına; Uşak Üniversitemiz ile birlikte düzenlediğimiz ‘’Ar-Ge Ve Tasarım Proje Pazarı’’; bilginin ticarileştirilmesi bakımından çok önemli bir organizasyondur. Üniversite ve iş dünyası bu şehrin olmazsa olmazı. Uşak Ticaret ve Sanayi Odası olarak, her zaman üniversitemiz ve akademisyenlerimizle uyumlu çalışmayı sürdüreceğiz. Üniversitemiz ve sanayi kuruluşları arasındaki işbirliği ortamını desteklemek amacıyla organize ettiğimiz ‘’Uşak Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi 1. Ar-Ge ve Tasarım Proje Pazarı’’nın şehrimizde hayırlara vesile olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.
BERKAY ÖZYAYLA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.