Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın eleştirilerine yanıt verdi. Başbakan Erdoğan yerine Recep Bey ifadesi kullanan Kılıçdaroğlu, "Ben havuzlu villada altın olmaktansa halkın arasında teneke olmayı tercih ederim"
Zonguldak Belediyesi'nde gazetecilerin sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için "Recep Bey" ifadesini kullandı. Başbakan'ın "Manşetlerle gelenler, manşetlerle giderler" sözünü değerlendiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan'ı muhatap almak istemiyorum. Ezberi bozuldu. Biraz düzelsin. İstediği şeyi söyleyebilir. Recep Bey'i dinleyeceğiz gelecekte" dedi.
AK Parti'nin CHP Kurultayı'na davet edilmemesi ile ilgili ise Kılıçdaroğlu, "Kendi bileceği bir şeydir. Davet edilmeyen o kadar kişi aradı ki süreci en iyi siz basın mensupları biliyor. Sorunlar yaşandı. Davet hemen hemen hiçbir partiye gitmedi. Davetiye gitmediyse de özür diliyorum. Yoğunlukta olmayabilir. Olağan karşılamak lazımdır. Davet gitmedi diye onurla bağlandırıyorsa, böyle düşünmesini anlamakta güçlük çekiyorum" diye konuştu. Başbakan Erdoğan'ın, "Tenekeyi boyasanız da teneke tenekedir" ifadesinin sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, "Ben havuzlu villada altın olmaktan ise, halkın arasında teneke olmayı kabul ederim" dedi.
Zonguldak Belediye Başkanı İsmail Eşref, belediyenin armasını hediye ettiği Kılıçdaroğlu ve beraberindeki milletvekilleri onuruna yemek verdi.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.