• BIST 4.812,93
  • Altın 1213.935
  • Dolar 19.1595
  • Euro 20.7705
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Güvenlerini yitirdiler

Güvenlerini yitirdiler
Güvenlerini yitirdiler

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, son enerji zamlarıyla ilgili bir açıklama yaptı. Enerji zamlarının sebebinin Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti’nin yanlış enerji politikaları olduğunu belirten Yalım, “Erdoğan ‘Aynı gemideyiz. Kazancı paylaştığımız gibi külfeti de paylaşacağız. Enflasyon da düşecek’ demiş. Tayyip Erdoğan sarayda oturuyor. Siz sarayda mı oturuyorsunuz? Tayyip Erdoğan benzin parası vermiyor, mazot parası vermiyor. Siz benzin, mazot parası vermiyor musunuz?” dedi. 

Nakliyeci esnafın da zorda olduğunu belirten Yalım, şöyle söyledi: “Tayyip Erdoğan'ın ve ailesinin ve yandaşlarının yediği önünde yemediği arkasında. Siz bir ekmek için kuyruğa girip de beklemiyor musunuz Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları olarak? Tayyip Erdoğan istediği zaman, istediği ülkeye emrindeki uçaklarla gidebiliyor. Siz uçmadığımız halde, geçmediğiniz halde yolların vergisini ödemiyor musunuz? Ve sizle dalga geçiyorlar, diyorlar ki; bizzat Recep Tayyip Erdoğan AKP Genel Başkanı bizzat o diyor ki gözünüzün içine baka baka: ‘Merak etmeyin, enflasyon düşecek’ diyor. Şimdi ben buradan soruyorum: Aynı Recep Tayyip Erdoğan halkın karşısına geçip de cumhurbaşkanlığı seçimlerinden önce, ‘neymiş efendim dolar 10 lira olacakmış’ dediği gün dolar kaç paraydı? 4,5 liraydı. Şimdi ne kadar? 13,6 lira. Peki, hani 10 lirayı bulmayacak, hatta 4,5'un altına düşecekti? Söyledikleri sözün güvenirliliği var mı? Hayır yok. Söylediği sözün bir karşılığı var mı? Hayır yok.”

Yalım, “Peki yalan mı söylüyorlar? Evet, yalan söylüyorlar. Kimin gözünün içine baka baka? Yoksullaştırdıkları, çaresiz bıraktıkları, işsizlikten evine ekmek alamadığı için intihar eden insanlarımızın gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar. Şimdi yeni yaptıkları şey şu: Pahalılık alıp başını gidiyor, enflasyon alıp başını gidiyor. Bir müdahale ediyorlar, yüzde 127 artmış... Mesela örnek veriyorum: Elektrik yüzde 127, benzine yüzde 110, motorine yüzde 110, otogaza yüzde 110, doğalgaza yüzde 50 zam gelmiş. Ondan sonra bir ufak müdahaleyle liralara tekabül edecek indirimler yapılıyor. ‘Gördünüz mü? Bakın biz işte ucuzluk getirdik’ diyorlar. Ne yapıyorlar? Dalga geçiyorlar, milletle inatlaşıyorlar” dedi. 

“TÜİK ile ilgili Uluslararası İstatistik Enstitüsü bir açıklama yapmış. Bu açıklama şöyle diyor: ‘Türk makamlarının TÜİK'in uluslararası standartları tam olarak karşılayan nesnel, istatiksel verileri sağlayabileceğine dair güvence vermesini bekliyoruz.’ Diyor ki: ‘Dört kere TÜİK'in başındaki adamı değiştirdiniz. Verdiğiniz rakamlar doğru mudur, değil midir, artık uluslararası güvenirliliği var mıdır bilmiyoruz ama biz size güvenmiyoruz. Bize güvence verin’ diyor. Şimdi enflasyonu neye göre belirliyoruz?” diye soran Yalım, şöyle konuştu: “TÜİK'in verdiği rakamlara göre. Peki biz güvenmiyoruz, uluslararası kuruluşlar güveniyor mu? Hayır. İşte açıklama yapmışlar. Hiç ses var mı iktidardan? Yok. Neden? Çünkü gerçek bu da, onun için; herhangi bir açıklama yok. AKP iktidarı milletin parasına çöküyor. Daha önce söylemiştim değil mi? Şehitler için toplanan yardımlara çöken bir iktidardan bahsediyoruz, AKP Genel Başkanından bahsediyoruz. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan emir veriyor, Binali Yıldırım Başbakan olarak diyor ki: ‘15 Temmuz Şehitleri ve Beşiktaş'taki şehitlerle ilgili para toplayın’ deniliyor. Milletimiz kendi yemiyor, kendi rızkından topladıkları parayı o yardım kampanyasına gönderiyorlar, fakat para şehit yakınlarına verilmiyor. Şimdi biz muhalefet edince 1000 lira, 1000 lira para veriyorlar aydan aya. Peki o rakamlar bugünün parasıyla nerelere geldi? 500 milyonlara geldi. Niye peki ödemediniz bugüne kadar? Çünkü o paraya da çöktünüz, onun için. Şimdi ne yaptılar biliyor musunuz? Pandemi dolayısıyla büyükşehir belediyelerimizin, milletimizin güvenini aldıkları için topladıkları paraya el koydular. İstanbul Büyükşehir Belediyesi pandemi döneminde mükemmel bir şekilde vatandaş dayanışmasıyla, vatandaşın yaptığı yardımı kime, hangi koşulda yaptığını bildiği bir dayanışmayla, toplam kampanyada 6,2 milyon TL bugün son alarak İstanbul Defterdarlığına devrediliyor. Yani paraya el koydular. Kimin parasına? Milletin parasına. Bu parayı ne yapacaklar? Yandaşlar ile birlikte ne yaptılarsa onu yapacaklar.” HABER: HALİL ASLAN

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.