• BIST 4.906,63
  • Altın 1189.015
  • Dolar 19.0262
  • Euro 20.4839
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 4 °C

İzmir'de şenlik kutlamaları heyecanı

İzmirde şenlik kutlamaları heyecanı
9. Alsancak Şenliği sabah saatlerinde renkli görüntülerle start aldı.

Akşam 19.00’da başlayan kortej yürüyüşüyle devam eden etkinlik, İsmail Sivri Anıt heykeli önünde son buldu. Korteje Büyükşehir Belediye Bandosu ve Çamdibi Bandosu önderlik yaptı. Yürüyüşe pek çok sanat grubunun yanı sıra Belediye meclis üyeleri, vatandaşlar ve esnaf katıldı.

Korteje İzmir’in sembolü faytonlar da büyük renk kattı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kortej sonrası yaptığı konuşmada; coşku dolu bir katılım sağlandığını, gelecek yıl Yunanistan ve Balkan dünyasının da olacağı müjdesini verdi.

Tartan konuşmasına şöyle devam etti: “Avrupa’da bu tür etkinliklere çokça rastlanabiliyor. Gördüm ki turistler ilgiyle izledi. Tiyatro oyuncularıyla, dansçılarla fotoğraf çektirmek istedi. Toplumlar kültürle, sanatla çağdaş toplumlar olma özelliğini yakalıyorlar. Şenlik kapsamında yer alan Alsancak Yemek Yarışması’nın da Türkiye’ye yayılacağını düşünüyorum.

Konak Belediyesi tüm Alsancak sokaklarında üç gün boyunca sanatı yaşayacak, yaşatacak. Tüm Türkiye sevgi ve güzellik mesajı vereceğiz. İzmir Büyükşehir Belediye Bandosu’na ve Aziz Kocaoğlu’na da teşekkür ederim.” Şenlik, Soyer Kültür Sanat Fabrikası öğrencileri dans, step, bale gösterileriyle İzmirlilerin ilgi odağı oldu. Muzaffer İzgü Sokağı’nda Tai Chi Chuan gösterisi sunuldu.

Ali Çetinkaya Bulvarı’nda da aynı saatlerde Konak Belediyesi Ritim Atölyesi’nin müziği vatandaşa renkli anlar yaşattı. Halka atma yarışması, Tavla Turnuvası ve perküsyon gösterisi de etkinliğin bir başka renkleriydi. Ayrıca, Alsancak Vapur İskelesi önünde Ateş Dansı da izleyenleri büyüledi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.