Valilik makamında düzenlenen protokol törenine Vali Celalettin Güvenç, Milli Eğitim Müdür Vekili Şerafettin Yel, Milli Eğitim Şube Müdürü İsa Kara, Çukurova Kimya A.Ş. Genel Müdürü Türsen Demir, Serkasan A,Ş, Genel Müdürü Fikret Özveren, Yonca Gıda A.Ş Genel Müdür Ali İnsan Aksu, Çukurova Kimya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Hasan Yüzen katıldı. Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şerafettin Yel, firmalarla eğitim alanındaki iş birliklerinin devam ettiğini belirtti. Bu işin iki ayağının bulunduğunu ifade eden Yel, "Bu protokol ile öğrencilerimiz tesislere giderek onların imkanlarından istifade edecekler. Oradaki çalışan insanlar Çukurova Kimya Teknik ve Endüstri Meslek Lisemizde mesleki eğitim uyum kursları ile istifada edecekler. Manisa’mız adına gurur verici bir olaydır. Mesleki eğitimin gelişmesine büyük katkısı olacaktır. Manisa mesleki eğitim yüzde 56'ya varmış durumda. İmzalanan bu protokol 3 yıllık bir protokoldür. İmzalanacak olan bu protokolle 22 protokole imza atmış oluyoruz. Mesleki eğitimin gelişmesi adına büyük katkı oluyor.” diye konuştu.
Çukurova Kimya A.Ş. Genel Müdürü Türsen Demir ise, “ Mesleki standartların yükseltilmesi ilgili yönetmenliğin yayınlanmasından bu yana epey zaman geçti. Yeni yeni organize oluyoruz. Çukurova Selkasan ve Yonca Yağ firmaları olarak Çukurova Kimya Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ile protokol yaparak 2 taraflı avantaj sağlamaya çalışacağız. Birincisi okulun öğrencisi bize yetişmiş olarak gelecek. Öğrenciler bir yandan staj ve olanaklarla yetişmelerine katkı sağlanacak. İkincisi ise kendi çalışanlarımızı okul tarafından organize edilip eğitilerek meslek lisesi çıkışlı olmayan çalışanlarımızın eğitim almalarını sağlayarak kalifiye eleman hale gelmesini sağlayacaktır.” dedi.
Bu tür çalışmaları yapmaya geç başlanıldığını ifade eden Vali Celalettin Güvenç de, “ Özel sektör temsilcileri ile Milli Eğitim Müdürlüğü'müze öncelikle teşekkür ediyorum. Bu tür çalışmaların geç kaldığını düşünüyorum. Çünkü Türkiye Cumhuriyeti ilk yıllardan itibaren sanayiciye önderlik etmek ona ara eleman yetiştirmek için meslek liselerini teknik üniversitelerine önem vermiş ülke. Ancak zaman içerisinde maalesef sanayici ile bu okullarımızı yeterince birleştirmeye kaynaştırmaya birlikte Ar-Ge yapmaya, birlikte fikir üretmeye birlikte yeni atılımlar yapmaya muvaffak olamamışız. Bu yanlıştır açığımız vardır. Bu protokollerle sanayicimizin arka bahçesi olması gereken meslek liselerimizi o hale getiriyoruz. Meslek liselerimizi sanayicimiz tanıyor. Meslek lisesi öğrencilerimiz sanayiciyi tanıyor. Sanayide nasıl çalışıldığını görüyor. Hem insan kaynaklarımızın ufkunu açıyor birleştiriyoruz. Hem de teknik bakımından meslek liselerimizi sanayiciye hazır hale getiriyoruz. Oradaki teknolojimizi yeniliyoruz, alet edevatı yeniliyoruz. Bu konuda sanayicimizden, bakanlığımızdan, İl Özel İdaresi'nden, destek olanak yenilenmeye gidiyoruz. Bu tür projeler geleceğe yatırımdır, çok önemsediğimi belirtmek istiyorum. Endüstri meslek lisesindeki bir çocuğumuzun daha 1 veya 2. sınıfta gidip de sanayicinin makinelerini ve çalışma düzenini görmesi çok önemlidir. Sanayicimizin gelip de okullarımızdaki eğitimi görmesi çocuklarımızı daha o günden tanıması gelecekte çok daha verimli çalışma ortamının kurulması için hayati önem taşıyor. Bunları özel sektör ve kamu işbirliği ile başarmaya başladık. Bunun mutluluğunu yaşıyorum. Ne iş olsa yaparım abi dönemi bitmiştir. Türkiye'de artık bir meslek konusunda uzmanlaşmak, kalifiye ve nitelikli eleman olmak lazım. Liselerimiz onun için var, bu tür protokollerde o tür çalışmaların önünü açmaya yönelik adımlar atmaktadır “ diye konuştu.
Konuşmalardan sonra Vali Celalettin Güvenç, Çukurova Kimya A.Ş Genel Müdürü Türsen Demir, Selkasen A.Ş Genel Müdürü Fikret Özveren,Yonca Gıda A.Ş Genel Müdürü Ali İhsan Aksu ile birlikte iş birliği protokolüne imza attı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.