• BIST 5.626,49
  • Altın 1474.015
  • Dolar 23.3809
  • Euro 25.0957
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

TEKSTİLCİ AYAĞA KALKTI

TEKSTİLCİ AYAĞA KALKTI
Okullarda kıyafetlerin serbest olacağının söylenmesi tekstilcileri ayağa kaldırdı...
Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB), 2010- 2011 eğitim öğretim yılı kapsamında okul kıyafetlerinin serbest olacağı yönündeki çalışmaları İzmirli tekstil ve konfeksiyon sektörünün temsilcilerini ayağa kaldırdı.

İzmir Ticaret Odası (İZTO)'nda bir araya gelen sektör temsilcileri, yönetmeliğin ülke ekonomisi, sektörler ve veliler açısından yaratacağı zorlukları değerlendirdi. Toplantıda yönetmeliğin yürürlüğe girmesi durumunda sektör temsilcileri 2.5 milyon dolar boyutunda bir zarara
uğrayacaklarını bildirdi.

OKULLARDA SERBEST KIYAFET YÖNETMELİĞİNE KARŞI ÇIKTILAR
MEB'in gelecek yıl okullarda serbest kıyafet uygulamasına, İZTO'da bir araya gelen tekstil ve konfeksiyon temsilcileri tarafından geçit çıkmadı. Sektör çalışanları ve temsilcileri kararı gereksiz ve haksız bulduklarını ifade ederek, uygulamanın yürürlüğe girmesi durumunda sektör olarak yok olacaklarını açıkladı.

İZTO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi sektör çalışanları ve temsilcileri ile bir araya geldiği toplantıda; İZTO olarak görüşlerini MEB'e ilettiklerini, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile TOBB'dan da destek istediklerini açıkladı. Serbest kıyafet uygulamasının öğrencilere varsayılan rahatlık dışında ailelere ekonomik ağırlık getireceğini söyleyen Eskinazi, "Okullarda farklı gelir düzeyine sahip öğrenciler arasında statü farkı oluşacak. Bu durum maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarında fazlasıyla hissedilecektir. Bu da öğrenciler arasında psikolojik gerilimi doğuracaktır" dedi.

İZTO'DAN MEB'E BEŞ YIL TALEBİ
Türkiye'de okul kıyafetlerini üreten ve pazarlayan önemli bir sektörün olduğunu anlatan Eskinazi; şunları söyledi: "Ülke genelinde toplam pazarın 5 milyar dolar olduğu tahmin edilmektedir. Ayrıca, bu sektör bir istihdam kaynağıdır. Mevcut istihdamın korunması için uyguluma hayata geçirilmemelidir. İlla uygulanacaksa da beş yıllık gibi bir geçiş süresi tanınmalıdır."

Toplantıda görüşlerini aktaran bazı tekstil ve konfeksiyon firmalarının temsilcileri adına yapılan açıklamada şöyle denildi: "Türkiye'de üretilen okul kıyafetlerinin sadece Türkiye'de üretildiğine dikkat çekerek; "Okul kıyafetlerinin kumaş, iplik ve dokuma üretimi yurt dışında değil, Türkiye'de üretiliyor. Adana'da sadece 20 bin kişi bu sektörden ekmek yiyor. Milli Eğitim Bakanlığı kararı tekrar gözden geçirmeli yoksa; bu karar bizim yok olma kararımızdır."

 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
    Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.