• BIST 4.580,67
  • Altın 1248.573
  • Dolar 19.921
  • Euro 21.3708
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C

Teröre lanet yağdı

Teröre lanet yağdı
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin ortaklaşa düzenlediği mitingde teröre lanet yağdı.
Kuşadası Atatürk Meydanı'nda gerçekleşen mitinginde çeşitli siyasi partiler ile meslek kuruluşları ve sivil toplum örgütleri tarafından destek verildi. Kuşadalılar, ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk resimleri ile Atatürk Meydanı'nı doldururken, etkinlik şehitler için gerçekleştirilen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra siyasi partiler, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları adına hazırlanan ortak bildiriyi Kuşadası Aydınlanma Platformu adına Nail Topal okudu.
Topal tarafından okunan bildiride şu ifadelere yer verildi:

"Ordumuz ve güvenlik güçlerimiz, bölücü terör örgütüne karşı, canlarını hiçe sayarak mücadele etmekte ve her türlü güçlüklere karşın görevlerini eksiksiz yapmaktadır. Yurdumuzun mert, güzel insanları, düğüne gider gibi sevinç içinde törenlerle uğurlanarak askerlik görevini yapmaya koşmaktadır. Türkiye'mizin bütünlüğü, ulusumuzun bağımsızlığı ve al sancağımız uğrunda şehit olmayı en yüce görev saymaktadır. Eli öpülesi şehit anaları, şehit babaları, kutsal yurdumuz için şehit olan çocuklarının şehitlik
haberlerini alınca, 'Vatan sağ olsun' demektedirler. Hiçbir ulusun evlatları, anaları, babaları, bizim ulusumuzun bireyleri gibi özverili ve yurtsever davranamazlar. Bölücü terör örgütünün temel amacı, kargaşa çıkararak, toplumda yılgınlık ve panik yaratarak, insanları umutsuzluğa sürükleyerek sevgili ülkemizi bölmek ve parçalamaktır. Sözde dostlarımızı bu eli kanlı terör örgütünün maşa olarak kullanıp, ülkemize yönelik bu kanlı planı uygulamaya koymuşlardır. Silah, uyuşturucu, insan kaçakçılığı ve karapara
ticareti ile finanse edİlen bu terör örgütü ABD'den, AB ülkelerinden, Yunanistan'dan, Güney Kıbrıs'tan, Irak'tan ve yakın zamana kadar İran ve Suriye'den de destek görmekteydi. Terörle mücadele, sadece ordumuza, güvenlik güçlerimize bırakılacak bir görev değildir. Terör, bir devlet politikası olarak ele alınmalı, olayın siyasal, ekonomik, kültürel, stratejik, bölgesel ve küresel yönleri hesaba katılarak terörle top yekün mücadele edilmelidir."

Mitingde Kuşadası'ndaki çeşitli gençlik derneği üyeleri tarafından Kuvayi Milliye Marşı, Atatürk'ün gençliğe hitabesi ve Gençlerin Atatürk'e Cevabı okundu. Miting, terör örgütü aleyhine atılan sloganlarla son buldu.
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.